بازاریابی سببی چیست مدرس بازاریابی استاد بازاریابی سخنران بازاریابی
بازاریابی سببی چیست؟
9197685104
بهزاد حسین عباسی
سخنران مدیریت مدرس مدیریت استاد بازاریابی مدیریت ارتباط با مشتری بازاریابی فروش برندینگ اصول و فنون مذاکره زبان بدن
هماهنگی جهت برگزاری سمینارهای سازمانی
behzadabbasi.ir
بازاریابی سببی یا علت محور (Cause related marketing) رویکردی به بازاریابی است که در صورت اجرا در یک سازمان یا مجموعه از یک دلیل حمایت کرده یا بهصورت عمومی خودش را مرتبط با یک دلیل میشناسد.
درواقع میتوان گفت یک مرز بسیار باریک بین مسئولیت اجتماعی سازمانی و بازاریابی سببی وجود دارد. مسئولیت اجتماعی سازمانی مربوط به زمانی است که شرکت سعی در باز پس دادن چیزی به جامعه دارد که از آن گرفته و به نفع خود بهره برده است، درحالیکه بازاریابی سببی مربوط به زمانی است که شرکت نقدینگی و زمان را بهمنظور یک هدف یا رویداد خاص در جامعه صرف میکند. خیلی وقتها این شرکتها درنهایت اقدام به حمایت از یک سازمان مردن نهاد یا NGO میکنند که برای دست یافتن به یک دلیل یا هدف فعالیت میکنند. این رویکرد بهمنظور بهبود تصویر ذهنی از برند و مثبت نشان دادن سازمان در جامعه و اذهان دیگران مورداستفاده قرار میگیرد.
بازاریابی سببی
کاربردهای بازاریابی سببی
بازاریابان میتوانند باهدف کسب دو مزیت از بازاریابی سببی بهره ببرند – مسئولیت اجتماعی بهتر یا مزایای اقتصادی و بازرگانی بهتر به دلیل ارتباطات حاصل از این رویکرد یا دستیابی به هر دو این موارد میتواند از فعالیتهای بازاریابی سببی حاصل شود. در حقیقت اگر یک سازمان از یک دلیل حمایت کند، درمجموع از این طریق قادر به افزایش ارزش برند خود از طریق شناساندن خود به دیگران است. ازاینرو یک بازاریاب باید بهخوبی متوجه شده و درک کند که بازاریابی سببی چه مزایایی برای سازمان داشته و حتی پیش از اجرای کامل آن، چه مزایا و منافعی را برای سهامداران شرکت و سازمان حتی قبل از اجرای کامل آن به ارمغان میآورد.
یک مثال کوتاه از بازاریابی سببی
اخیراً توسط مردم در شبکههای اجتماعی، تصاویر بنرها و پارچه نوشتههایی که، برخلاف رسم همیشگی شهرداریها، در سطح شهر توسط شهرداری یکی از شهرها نصبشده بود، دستبهدست میچرخید. تمامی این بنرها در حمایت از حیوانات خیابانی بخصوص سگ و گربه نصبشده بودند و از مخاطبین میخواستند که به این حیوانات آسیب و آزار نرسانده و از آنها حمایت کنند(آنها را به پناهگاههای مخصوصی که در این رابطه احداثشده تحویل دهند).
بهخوبی میتوان گفت که این حرکت بهنوعی بازاریابی سببی است و از یک عمل و حرکت حمایت میکنند. این کار موجب بهبود تصویر ذهنی مردم از شهرداریها، خصوصاً در برابر رفتاری که بسیاری از دیگر شهرداریها با حیوانات ولگرد میکنند در نظر گرفته شود.
یا مثلا چالش سطل آب یخی یک مثال خیلی ساده و معروف دیگر است که در سال گذشته خیلی سریع در بین مردم در سراسر جهان به راه افتاده و گسترش یافت.
آیا شما میتوانید نمونه دیگری ازایندست فعالیتها توسط سازمانها یا شرکتها را نام ببرید؟ مثلاً حرکتهای مذهبی و برنامههای مرتبط با آنها آیا میتواند مرتبط با این رویکرد دانسته شود؟